Grill tip #21

Kom hindbær, blåbær og brombær i en foliebakke med marengshenover og grill i ca. 10 minutter. Server med grofthakket chokolade drysset henover.

Kom hindbær, blåbær og brombær i en foliebakke med marengshenover og grill i ca. 10 minutter. Server med grofthakket chokolade drysset henover.

Grill tip #22

Fyld en snackpeber med cheddarost, vikl den ind i bacon og læg den derefter på grillen. Så godt!

Fyld en snackpeber med cheddarost, vikl den ind i bacon og læg den derefter på grillen. Så godt!

Grill tip #23

Udhul nogle bøftomater og fyld dem med mozzarella, olivenoli, basilikum, salt og peber og så på grillen.

Udhul nogle bøftomater og fyld dem med mozzarella, olivenoli, basilikum, salt og peber og så på grillen.

Grill tip #24

Grill en jordbærroulade til den har en sprød overflade og sukkeret er karameliseret. Server med is.

Grill en jordbærroulade til den har en sprød overflade og sukkeret er karameliseret. Server med is.

Grill tip #11

Pølser er bedst til lidt svagere varme, så læg dem på til sidst – eller i kanten af grillen.
Pølser kan ikke vendes for tit! Pølserne sprækker især ved høj varme. Pølsen udvider sig, og derfor sprækker…

Pølser er bedst til lidt svagere varme, så læg dem på til sidst – eller i kanten af grillen.
Pølser kan ikke vendes for tit! Pølserne sprækker især ved høj varme. Pølsen udvider sig, og derfor sprækker skindet.
Prik hul i skindet med en slank strikkepind for at undgå de sprækker.

Grill tip #19

Bland øl sammen med honning, ingefær, soja og chili. Marinér fx svinekoteletter/ nakkekoteletter i ølmarinaden nogle timer før kødet skal grilles.

Bland øl sammen med honning, ingefær, soja og chili. Marinér fx svinekoteletter/ nakkekoteletter i ølmarinaden nogle timer før kødet skal grilles.

Grill tip #17

Når du griller peberfrugter, får de en lækker sødme og dybde. Læg dem på grillen og lad dem blive helt sorte, før du lader dem køle af og derefter trækker skindet af. Supergode som tilbehør eller oven…

Når du griller peberfrugter, får de en lækker sødme og dybde. Læg dem på grillen og lad dem blive helt sorte, før du lader dem køle af og derefter trækker skindet af. Supergode som tilbehør eller ovenpå bruschetta.

Grill tip #20

Brugte briketter kan genbruges! Dæk de brugte briketter til, når du er færdig med at grille. Det slukker briketterne og de kan ofte bruges igen suppleret med nye. Næste gang, du griller, skal du bare …

Brugte briketter kan genbruges! Dæk de brugte briketter til, når du er færdig med at grille. Det slukker briketterne og de kan ofte bruges igen suppleret med nye. Næste gang, du griller, skal du bare huske at lægge de brugte briketter i toppen af grillstarteren og de nye i bunden. Så tænder de alle sammen jævnt.

Grill tip #18

Lav et grillspyd af krydderurtekviste så som rosmarin eller timian og sæt dine jordbær herpå. Grill jordbærene kort på alle sider. Alternativt kan du også supplere op med andre friske bær som blåbær e…

Lav et grillspyd af krydderurtekviste så som rosmarin eller timian og sæt dine jordbær herpå. Grill jordbærene kort på alle sider. Alternativt kan du også supplere op med andre friske bær som blåbær eller hindbær.
Dette er det mest delikate tilbehør til en god is!

Grill tip #16

Majs er det nemmeste at grille. Lad majskolberne trække i koldt vand først, så bladene ikke brænder, når de kommer på grillen. Læg dem på grillen med blade og vend dem ofte. Når de er færdige efter ca…

Majs er det nemmeste at grille. Lad majskolberne trække i koldt vand først, så bladene ikke brænder, når de kommer på grillen. Læg dem på grillen med blade og vend dem ofte. Når de er færdige efter ca. 10-15 min., tager du dem af grillen, vrider bladene ned, drysser med salt og måske lidt smør eller rapsolie – så er der serveret!

Grill tip #15

I stedet for at stege kyllingen hel, kan du klippe den op til en ”sommerfugle-kylling”, så det er nemmere at få lår og bryst stegt færdigt på samme tidspunkt. Du skal fjerne ryg- og brystben, så kylli…

I stedet for at stege kyllingen hel, kan du klippe den op til en ”sommerfugle-kylling”, så det er nemmere at få lår og bryst stegt færdigt på samme tidspunkt. Du skal fjerne ryg- og brystben, så kyllingen bliver helt flad.

Grill tip #14

Smør din grillrist med lidt madolie på et stykke køkkenrulle, før du tænder grillen, så har kødet ikke så nemt ved at hænge fast i risten. Hvis du ikke har en stålbørste, så er sammenkrøllet stanniol …

Smør din grillrist med lidt madolie på et stykke køkkenrulle, før du tænder grillen, så har kødet ikke så nemt ved at hænge fast i risten. Hvis du ikke har en stålbørste, så er sammenkrøllet stanniol effektivt til at gøre din grillrist ren. 

Grill tip #13

Hvis du griller hele fisk eller en lakseside, bliver de bedst på indirekte varme. Det vil sige, at du lægger kullene ude i siden af grillen og fisken i midten - eller omvendt. Mindre stykker fisk bliv…

Hvis du griller hele fisk eller en lakseside, bliver de bedst på indirekte varme. Det vil sige, at du lægger kullene ude i siden af grillen og fisken i midten - eller omvendt. Mindre stykker fisk bliver bedst på direkte og høj varme. Læg dem på skindsiden, og undgå at vende dem, før de selv slipper risten.

Grill tip #12

Kødets tilberedning vil altid blive mest præcist ved brug af stegetermometer. Med et stegetermometer minimerer du risikoen for at stege dit kød for meget eller for lidt!
Når du griller stege og større …

Kødets tilberedning vil altid blive mest præcist ved brug af stegetermometer. Med et stegetermometer minimerer du risikoen for at stege dit kød for meget eller for lidt!
Når du griller stege og større stykker kød skal du grille ved indirekte varme, mens du griller ved direkte varme, når det gælder bøffer og koteletter.

Grill tip #10

Fjern stokkene fra nogle store svampe og fyld dem med smøreost. Rul dem i bacon og grill indtil, at baconen er sprød.

Fjern stokkene fra nogle store svampe og fyld dem med smøreost. Rul dem i bacon og grill indtil, at baconen er sprød.

Grill tip #9

Fyld jalapenos med cream cheese og en cocktailpølse. Vikl derefter peberen ind med bacon og grill dem indtil, at baconen er sprød. Brug evt. snack-peber i stedet for i en børnvenlig version.

Fyld jalapenos med cream cheese og en cocktailpølse. Vikl derefter peberen ind med bacon og grill dem indtil, at baconen er sprød. Brug evt. snack-peber i stedet for i en børnvenlig version.